Antena 3 CNN Actualitate Social Drogul ”Crocodil”, un nou pericol pentru tineri. 50.000 de doze au fost capturate în București

Drogul ”Crocodil”, un nou pericol pentru tineri. 50.000 de doze au fost capturate în București

Polițiștii antidrog din București au efectuat o captură de proporții, peste 50.000 de doze din drogul ”Crocodil”, unul dintre cele mai periculoase cocktail-uri de pe piața stupefiantelor.

Drogul ”Crocodil”, un nou pericol pentru tineri. 50.000 de doze au fost capturate în București
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    25 Iul 2021   •   18:57

În urma acțiunii fulger a Poliției Capitalei, au fost confiscate 3,2 kilograme din substanța din care se realiza cocktail-ul ”Crocodil”, 4.900 de euro și 3.600 de lei.

Substanțele urmau să ajungă în unele dintre zonele rău famate, din București, Gara de Nord, Zona Unirii, Anton Pan, și George Georgescu. 

Traficanți ar fi obținut, din vânzarea de etnobotanice, sume fabuloase, cuprinse între 3.600 de lei și 4.900 de euro, într-o singură zi.

Liderul rețelei, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În România, 16,7 % dintre consumatori, se află în segmentul de vârstă 15-34 ani, iar la segmentul de 10-64 de ani, 10,9%, ceea ce înseamnă peste un milion de consumatori de droguri, conform datelor oficiale de la Centrul de Monitorizare de la Lisabona.

În prezent, în România, consumatorii de droguri pot fi pedepsiți, însă președintele Federației Nonguvernamentale Antidrog, Gigel Lazăr, susține că nu este adeptul incriminării acestora, în special a celor dependenți, deoarece sunt niște oameni bolnavi, nu infractori.

”Problema care derivă din tot acest teribilism al unor tineri care încearcă să inducă plăcere în a consuma droguri. Pot să le spun tinerilor că există o plăcere de moment cu niște efecte dezastruase în timp”, susține Gigel Lazăr, președintele Federației Nonguvernamentale Antidrog.

La momentul actual, polițiștii sunt dotați pentru detectarea consumului doar pentru opt tipuri de droguri clasice, iar apariția noilor etnobotanice sau a altor substanțe cu puternic efect psihoactiv pune în pericol majoritatea cetățenilor, pentru că persoanele care consumă asemenea substanțe se pot urca la volan și pot provoca accidente, iar în urma testului, rezultatul ar fi negativ.

×
Subiecte în articol: București Drogul Crocodil
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close