Antena 3 Actualitate Social Droguri de la vârste tot mai fragede. Prețul „extazului” - o viață distrusă

Droguri de la vârste tot mai fragede. Prețul „extazului” - o viață distrusă

17 Dec 2017   •   17:07
Droguri de la vârste tot mai fragede. Prețul „extazului” - o viață distrusă

Vârsta de la care încep tinerii să consume droguri scade tot mai mult, infinit de greu mai dus de organism decât tutunul. Prima doză, trebuie înlocuită cu o doză și mai mare. Asta știu dealeri care își aleg victimele din toate mediile.

Medicul Adrian Abagiu, a vorbit în emisiunea „Adevăruri de viață”, de la Antena 3, despre droguri și despre dependența pe care acestea o provoacă.

„Toată lumea spune că e o boală de voință, nu, este o boală a creierului. Un pacient care a ajuns la dependență de droguri, poate avea nevoie de tratament pe tot parcursul vieții. Estimarea de 18.000 de pacienți problematici de droguri ar avea nevoie de o intervenție estimată. Spre deosebire de copiii cu cancer, cei bolnavi cu HIV pot transmite mai departe. Se găsesc din ce în ce mai ușor drogurile”, a precizat medicul Adrian Abagiu. 

Mai mult, medicul a declarat că au fost și părinți care au venit cu copii dependenți de droguri. „Ce este foarte greu să îi lamurim este că este foarte greu să te lași de droguri când vrei. Cel mai des, părinții își obligă copiii să vină la doctor”.

×
Subiecte în articol: dependenta droguri

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close