Antena 3 CNN Actualitate Social E oficial! Bullying-ul în şcoli este interzis prin lege

E oficial! Bullying-ul în şcoli este interzis prin lege

E oficial! Bullying-ul în şcoli este interzis prin lege
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Noi 2019   •   09:19

Atât elevii, cât şi profesorii ar trebui ca începând de anul viitor să aibă parte de un climat educaţional fără hărţuire şi alte forme de violenţă psihologică, după ce Legea care combate bullying-ul a fost promulgată de către Klaus Iohannis.

De acum înainte atât victimele bullying-ului cât şi agresorii vor fi obligatoriu consiliaţi de psiholog. Asta după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede combaterea bullying-ului în şcoală. Acum, urmează să fie elaborate de către Ministerul Educaţiei şi normele de aplicare aferente. 

 Legea Educaţiei Naţionale este modificată prin introducerea unor noi articole, care urmăresc stoparea fenomenului de bullying, prin prevenţie şi combatere: „În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică - bullying”. Completarea adusă Legii Educaţiei defineşte clar fenomenul de hărţuire: „Violenţa psihologică-bullying este acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau unui grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, pe  care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială, sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”, se arată în lege, potrivit Adevărul.

×
Subiecte în articol: lege Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close