Antena 3 Actualitate Social O echipă din Sibiu lansează buletinul electronic de vaccinare, primul certificat de acest tip din Europa

O echipă din Sibiu lansează buletinul electronic de vaccinare, primul certificat de acest tip din Europa

de Claudia Popovici    |    12 Mai 2021   •   22:21
O echipă din Sibiu lansează buletinul electronic de vaccinare, primul certificat de acest tip din Europa
Sursa foto: vaccin.live

Românii au la dispoziție primul document electronic din Europa care atestă faptul că s-au vaccinat anti-COVID-19. Proiectul a fost realizat în timp record, din donaţii, de o echipă de sibieni cu scopul de a da o mână de ajutor pentru a reveni la o viață liberă, așa cum era înainte de pandemie.

Este vorba despre o echipă de tineri care din donații a realizat site-ul vaccin.live, în care sunt disponibile informații actualizate despre locurile disponibile în sistemul național de vaccinare.

Potrivit acestora, din 12 mai s-a lansat o aplicație nouă, numită „Buletin electronic de vaccinare” care permite oricărui utilizator înregistrat să-și creeze un ”buletin” de persoană vaccinată, prin validarea CNP-ului în baza de date privind adeverințele electronice de vaccinare (RENV). O dată validat, utilizatorul poate crea un cod QR (buletinul electronic de vaccinare).

Creatorii aplicației dau asigurări că toate datele cu caracter personal sunt protejate, întrucât se afişează doar indicația ”cod QR valid” și ultimele 4 cifre din CNP-ul persoanei verificate, pentru o eventuală comparație cu documentul de identitate.

Verificarea buletinul electronic poate fi făcută și de către organizatori de evenimente culturale sau sportive, unități comerciale (restaurante, baruri, hoteluri etc.) și alte entități interesate.

 

„Scopul ei (n.r aplicaţiei) este de a îndemna cât mai multe persoane să se vaccineze, să putem reveni la o viață libera, așa cum era înainte de pandemie.

Prin această aplicație mă pot întâlni cu alte persoane fără a mai avea neapărat frica de infectare. Pot să-i rog frumos, dacă sunt vaccinați, să-mi confirme prin validarea vaccinării", a spus Traian Oprean, unul dintre cei care au creat vaccin.live, pentru sibiu100.ro

Site-ul vaccin.live se află în acest moment pe poziția 109 în România și pe poziția 49.450 la nivel mondial, conform statisticilor oferite de Alexa.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close