Antena 3 Actualitate Social Efectele fenomenelor de vreme rea. Pagube însemnate în urma prăpădului făcut de ploi și furtuni

Efectele fenomenelor de vreme rea. Pagube însemnate în urma prăpădului făcut de ploi și furtuni

01 Mai 2019   •   08:37
Efectele fenomenelor de vreme rea. Pagube însemnate în urma prăpădului făcut de ploi și furtuni
Sursa foto: Foto: Facebook/ 7 News Melbourne

În contextul fenomenelor de vreme rea prognozate pentru această perioadă, în intervalul 30.04.2019, ora 15.00 - 01.05.2019 ora 07.00, peste 1700 de pompieri militari din 13 județe au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele afectate. 

Avertizările emise de meteorologi au produs efecte  în județele  AG, BZ, CL, CS, CV, HD, IL, IF, MS, PH, SJ, SV și TM, respectiv municipiul București, iar misiunile derulate au fost vizat evacuarea apei din 2 subsoluri ale unor instituții publice și 21 gospodării ale cetățenilor. Totodată, misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea a 31 copaci, 10 elemente de construcție și 2 stâlpi de electricitate, doborâți din cauza vântului.  7 autovehicule și 24 acoperișuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor. 

De asemenea, din cauza manifestarilor vremii nefavorabile, 4 drumuri naționale  ( DN 1C, DN 7, DN 10, DN 76 )  au fost temporar afectate. 

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, ieri la ora 18.00, în 9 localități din 2 județe ( Covasna si Brasov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situației, echipe de intervenție ale furnizorului de curent s-au aflat in teren. 

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie. 

Având în vedere că atenționările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum și scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie sunt în vigoare până în cursul zilei de azi, evoluția  situației este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close