Antena 3 CNN Actualitate Social Efectele periculoase ale bullying-ului. Copiii jigniţi şi hărţuiţi de colegi ar putea suferi de anxietate sau depresie

Efectele periculoase ale bullying-ului. Copiii jigniţi şi hărţuiţi de colegi ar putea suferi de anxietate sau depresie

Efectele periculoase ale bullying-ului. Copiii jigniţi şi hărţuiţi de colegi ar putea suferi de anxietate sau depresie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Apr 2017   •   13:31

Bullyingul poate avea efecte devastatoare asupra personalității copiilor hărţuiţi, pentru că aceștia riscă să dezvolte anxietate şi depresie, potrivit adevarul.ro.

„Bullyingul nu este un fenomen nou în România. Nou este faptul că din ce în ce mai mulţi părinţi şi copii înţeleg să nu accepte comportamente asociate fenomenului bullying şi, astfel, cer ajutor şi consiliere la Telefonul Copilului, linia telefonică dedicată 116 111. Campania desfăşurată în ultimii doi ani a evidenţiat şi un fenomen şocant: copiii se confruntă cu abuzul de tip bullying încă de la grădiniţă” spune Cătălina Surcel, director executiv, Asociaţia Telefonul Copilului.

Potrivit primelor date ale anului 2017, se pare că fenomenul ia amploare. În lunile ianuarie şi februarie, la linia telefonică gratuită dedicată copiilor 116 111, au fost întregistrate 124 de situaţii care au făcut referire la fenomenul bullying, în timpe ce în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 51 de situaţii.

„Dacă nu se intervine la timp, copiii pot dezolta anxietate, iar în formele cele mai grave se poate ajunge la depresie. Copiii victime ale agresiunilor de orice fel pot deveni la rândul lor agresori ca adulţi” , spun specialiștii.

„Bullyingul” este acel act comportamental repetat îndreptat către lezarea fizică sau psihică a unei persoane.

×
Subiecte în articol: efecte anxietate depresie copii
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close