Antena 3 CNN Actualitate Social Elena Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea: „Vezi Nicule, ți-am zis să-l termini”

Elena Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea: „Vezi Nicule, ți-am zis să-l termini”

În urmă cu 30 de ani, în seara zilei de 24 decembrie, conducerea Frontului Salvării Naţionale a decis eliminarea, în regim de urgenţă, a soţilor Ceauşescu. Procesul şi execuţia au avut loc într-o unitate militară din Târgovişte, chiar în prima zi de Crăciun.

Elena Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea: „Vezi Nicule, ți-am zis să-l termini”
24 Dec 2019   •   10:39

Soții Ceaușescu se așteptau să fie arestați. S-au arătat curioși să afle cine a preluat conducerea țării. Milițienii le-au povestit ce s-a dat la Televiziune, menționând numele lui Ion Iliescu.

„Atunci ea (Elena Ceaușescu) a spus: ’Vezi Nicule, ți-am zis să-l termini la timpul respectiv, nu m-ai crezut”, își amintește Ion Enache, fost milițian, potrivit Știrile PRO TV.

Soții Ceaușescu au fost condamnați la moarte pentru genocid și crimă împotriva umanității. Din plutonul de execuție au făcut parte trei parașutiști aduși special de la Boteni.

“Nu aveam curaj. Nimeni. Generalul Victor Atanasie Stănculescu a zis: ‘Legați-i, luați-i și la zid cu ei!’. Întâi pe el și pe urmă pe ea”, povestește Dorin Cârlan, fost membru al plutonului.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close