Antena 3 CNN Actualitate Social Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Lingvistică
07 Aug 2017   •   16:51

Lotul olimpic al României a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de bronz), respectiv un premiu pe echipe (menţiune), la cea de-a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică care a avut loc în perioada 30 iulie - 5 august în Irlanda, la Dublin, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Distins la ediţia anterioară cu o medalie de bronz, Theodor Cucu, elev la Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Ploieşti, a reuşit să obţină de această dată medalia de aur. 

Performanţa sa a fost secondată de Matei Costin Banu, elev la Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Ploieşti, Ştefan Răzvan Bălăucă de la Colegiul Naţional 'Mihai Eminescu' din Botoşani şi Emilian Toma elev al Colegiului Naţional 'Sf. Sava' din Bucureşti, toţi medaliaţi cu bronz. 

Potrivit sursei citate, elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Magdalena Dincă şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. 

Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe (3 ore). 

La ediţia din acest an au fost prezenţi 180 de concurenţi din 29 de ţări de pe toate continentele.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: elevi romani medalii Olimpiada
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close