Antena 3 CNN Actualitate Social Emil Boc, noi informații despre metroul din Cluj: ”Am fost contactaţi de reprezentanţii unor firme japoneze”

Emil Boc, noi informații despre metroul din Cluj: ”Am fost contactaţi de reprezentanţii unor firme japoneze”

Emil Boc, noi informații despre metroul din Cluj: ”Am fost contactaţi de reprezentanţii unor firme japoneze”
Sursa foto: Foto: Facebook/Emil Boc
12 Apr 2018   •   18:44

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat că firme din Japonia ar fi interesate de proiectul metroului care ar urma să fie construit pentru a descongestiona traficul aglomerat din oraș.


În bugetul Clujului a fost alocată în 2018 o sumă pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate pentru proiectul metroului.

Emil Boc a precizat că realizarea metroului reprezezintă un obiectiv pe termen lung. Edilul a spsu că aceste discuții sunt, practic, pregătirea unor soluții ce ar urma să fi aplicate în următorii 20-30 de ani, când Clujul va ajunge la un milion de locuitori.

„Avem un buget aprobat care prevede şi realizarea unui studiu de prefezabilitate pentru realizarea metroului la Cluj-Napoca. Am fost contactaţi de reprezentanţii unor firme japoneze care au văzut interesul Clujului pentru metrou, le-am spus că sunt bineveniţi pentru o discuţie preliminară, aşa cum vom purta discuţii cu toţi cei interesaţi de a veni pentru realizarea proiectului de metrou. Ne interesează acum să culegem toate datele necesare pentru a realiza cel mai bun caiet de sarcini în vederea realizării studiului de prefezabilitate, după care oricine, din Japonia până în SUA, poate veni la Cluj să se implice în acest proiect”, a precizat primarul Emil Boc.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Emil Boc metrou Cluj
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close