x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Emil Constantinescu nu vrea să renunțe la locuința sa: ”Cade acoperişul, dar nu mă mut din ea”. Cum arată casa fostului președinte

de 12 Aug 2017   •   16:49
Emil Constantinescu nu vrea să renunțe la locuința sa: ”Cade acoperişul, dar nu mă mut din ea”. Cum arată casa fostului președinte 16
Foto: Agerpres

Reşedinţa lui Emil Constantinescu intră în renovare din 16 august, asta după ce casa a fost deteriorată din cauza vechimii, însă fostul şef de stat a refuzat să se mute în altă casă în perioada cât va fi renovată reşedinţa unde stă în prezent. Casa are o vechime de 100 de ani, iar de-a lungul timpului s-a deteriorat. Au existat mai multe încercări pentru renovarea acoperişului, dar casa nu a suportat modificările mult timp. Fostul şef de stat a anunţat RAAPPS că nu se va muta într-o locuinţă temporară, aşa cum oferă legea.

Locuinţa este din 1937, foarte veche pe care am primit o pt ca am refuzat locuinţa în care a stat Ceauşescu, am preferat sa stau aici unde a stat înainte ministrul Berceanu(...). Acum trei ani s-a prăbuşit acoperişul! Casa este grav deteriorată, tencuiala este căzută, din când în cand s-au făcut reparaţii spotradide ale tencuielii, nu ma voi muta de acolo”, a declarat fostul președinte al României.

Emil Constantinescu nu vrea nici birou de la stat. Vechea lege prevedea ca biroul foştilor preşedinţi să fie în incinta reşedinţei, însă acum legea a fost modificată şi le dă dreptul acestora să ceară un nou spaţiu pentru birou. Fostul preşedinte refuză însă un spaţiu pentru birou pentru că are deja unul la Fundaţia România pentru Democraţie, acolo unde îşi desfăşoară activitatea după ce a ieşit de pe scena politică.

 

sati