Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii zilei: Campioni naționali la tenis în scaun rulant

Eroii zilei: Campioni naționali la tenis în scaun rulant

Eroii zilei: Campioni naționali la tenis în scaun rulant
Sursa foto: Foto: captură foto Antena 3
de S.T.    |    27 Mar 2017   •   12:27

 

Lecţie de viaţă din partea unor tineri care au trecut orice barieră pentru a face sport. Au rămas infirmi însă sportul i-a ajutat să treacă peste această situație dificilă şi chiar au făcut performanţă.

La 27 de ani, pe când era economist la o firma din Bucuresti, Mihai Gaiţă a făcut un accident de motocicletă şi a rămas paralizat de la brâu în jos. Dar dizabilitatea nu l-a împiedicat să-şi atingă visul. Acum este vicecampion național la tenis în scaun rulant, la simplu, din 2016.

În prezent ocupă locul nr. 133 în ierarhia mondială ITF. Şi Ionuţ Filişan, un tânar din comuna Buzescu, Teleorman, a rămas infirm în urma unui accident auto, când avea doar trei ani. La trei ani după accident, tânărul a beneficiat de ajutorul unei fundaţii de caritate din Germania, care i-a oferit gratuit primele proteze locomotorii. Tot în Germania a fost învăţat să meargă din nou.

După mai mulţi ani de antrenamente intense şi sacrificii, Ionuţ a devenit în 2016 campion naţional la tenis în scaun rulant, fiind acum cel mai bun jucător profesionist român în ierarhia mondială ITF.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei previziuni eroii zilei tenis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close