Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii Zilei: Elevii campioni la robotică

Eroii Zilei: Elevii campioni la robotică

Eroii Zilei: Elevii campioni la robotică
08 Feb 2018   •   11:40

Şase elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazu din Bucureşti vor participa la "First Tech Challenge", una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume. 

Echipa lor - "QUBE" - a participat şi anul trecut la concurs şi a obţinut victorii în toate meciurile de calificare, devenind astfel prima clasată, cu un punctaj maxim. 

Ca urmare, liceeni de la "Mihai Viteazu" şi-au câştigat dreptul de a fi căpitanul primei alianţe care intră în Finala competiţiei. Echipa s-a clasat pe podium şi în alte competiţii de profil, iar pentru anul acesta au, de asemenea, planuri mari.

Echipa este formată din şase elevi: 
1. Iulia Trandafir - marketing si publicitate, clasa a 12-a, admisa deja la universitate in Olanda in domeniul Data Science, Technische Universiteit Eindhoven, al doilea sezon FTC.

2. Andreea Goga -  marketing si publicitate, clasa a 9-a, prima participare la FTC.

3. Mihnea Calotă - inginer de asamblare si designer, clasa a 12-a, admis deja la universitate in Olanda in domeniul design industrial, Technische Universiteit Eindhoven, al  doilea sezon FTC 

4. Andrei Daha - proiectant 3D si programator, clasa a 10-a, reprezentant al  Romaniei si la competitia mondiala de robotica din Washington, iulie 2017, al doilea sezon FTC.

5. Luca Seriţan - programator, clasa a 10-a, premiat anul trecut si la Liga Americana de Computer Science, Los Angeles, al doilea sezon FTC.

6. Matei Chesa - programator, clasa a 10-a, primul sezon FTC, vorbitor de limba japoneza.


Mentori:  
1. Prof. Dr. Diana Nicoleta Udrea (professor de informatica)
2. Prof. Toma Ion (profesor de fizica)
3. Director Sever Popa ( prof. de fizica)

Echipa  Qube reprezintă Colegiul Național "Mihai Viteazul" Bucureşti, instituție de învățământ cu prestigiu în România, la competiția de robotică First Tech Challenge.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei elevi competitie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close