Antena 3 CNN Actualitate Social Eroii zilei: Nonconformiștii care vor să schimbe lumea

Eroii zilei: Nonconformiștii care vor să schimbe lumea

Eroii zilei: Nonconformiștii care vor să schimbe lumea
28 Iul 2017   •   13:39

Sunt bărboşi, umblă cu tricouri negre şi fac ca volunatariatul să fie cool. De patru ani de zile, 30 de tineri din Cluj sunt implicaţi în ONG-ul the Beard Brothers, adică Frăţia Bărboşilor care, spun ei, a luat în propriile mâini problemele nerezolvate din societate şi intervine acolo unde este nevoie de o mână de ajutor.

Totul a pornit de la ideea lui Cornel Hoza, care şi-a început proiectul pe Facebook şi care a strâns până acum în jurul lui peste 300 de voluntari. Bărboşilor li s-a adăugat şi un departament al fetelor: The Sisterhood. Cu toţii au pus umăr la umăr în diferite capmanii, prin care au modernizat o şcoală, au strâns bani pentru copiii ce au nevoie de operaţii în afara ţării şi au înfiinţat primul taxi special dotat pentru transportul persoanelor cu handicap. Începând cu acest an, proiectul va fi extins la nivel naţional.

ONG-ul a fost înființat în 2013. Condiția pentru a face parte din ONG este să fii tip și să ai barbă. Au avut și au foarte multe campanii, de la bani strânși pentru copii ce au nevoie de operații în afară, la primul taxi comunitar din țară, la o campanie pentru dotarea spitalului de arsi din Cluj. Plus multe altele.

×
Subiecte în articol: ONG lume eroii zilei Eroul Zilei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close