Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Alexa Tudose, premiată cu aur la Olimpiada Balcanică de Informatică

Eroul Zilei. Alexa Tudose, premiată cu aur la Olimpiada Balcanică de Informatică

Eroul Zilei. Alexa Tudose, premiată cu aur la Olimpiada Balcanică de Informatică
Sursa foto: Captură Antena 3
25 Sep 2019   •   12:14

Olimpiada Balcanică de Informatică a fost cucerită în acest an de elevii români. Medalia de aur a ajuns la noi în țară, după ce Alexa Tudose, elevă în clasa a XII-A la Colegiul Național „I. L. Caragiale" din Ploiești, a devenit prima fată din istoria concursului care și-a adjudecat cea mai strălucitoare medalie.

Colegii ei de echipă au cucerit alte trei medalii. Alexa Tudose se pregătește de Bacalaureat, având deja 14 medalii internaționale. De data aceasta, clasarea de la Balcaniadă i-a reconfirmat valoarea, mai ales că s-a duelat cu 51 de concurenți din 13 țări.  „A fost o experiență benefică. Am fost mândră că am putut să-mi reprezint școala, județul și țara. Rezultatul a venit ca o confrmare a faptului că acesta este domeniul care mi se potrivește cel mai bine”, a povestit Alexa Tudose. 

Însă nimic nu ar fi posibil fără ajutorul profesorilor de la Colegiul I.L. Caragiale, care antrenează aceste creiere geniale și ajută elevii din Ploiești să obțină cele mai importante premii de competiții internaționale de renume. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close