Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Cabinetul dentar mobil care ajută copii săraci

Eroul Zilei. Cabinetul dentar mobil care ajută copii săraci

Eroul Zilei. Cabinetul dentar mobil care ajută copii săraci
Sursa foto: Captură Antena 3
13 Aug 2019   •   11:54

Toţi copiii au dreptul la o dantură sănătoasă, chair dacă locuiesc în sate sărace şi izolate. Este convingerea membrilor Asociaţiei Merci Charity Boutique, care au creat primul cabinet mobil de medicină dentară din ţară.

Activ încă din 2015, cabinetul oferă gratuit copiilor din familii sărace şi copiilor cu afecţiuni oncologice, tratamenete stomatologice, profilaxie dentară şi educaţie orală, cu ajutorul unei echipe de medici dentişti voluntari. Ultimul popas al cabinetului mobile a fost intr-un sat din Tulcea, unde 51 de copii au beneficiat pentru prima data de servicii stomatologice

 Alina Ţiplea, Daniela Staicu si Asma Battah au discutat proiectul în studioul Antena 3. Echipa a povestit că programul a luat naștere în 2015 pentru copii de la Institutul Oncologic București, care au mare nevoie de consultații stomatologice înainte de a intra în tratament pentru boala de care suferă. Renovând și școli de la sate echipa a observat și nevoia de tratament și acolo, iar așa a venit ideea cabinetului pe roți. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close