Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei: Copilul care vrea să schimbe viața nevăzătorilor

Eroul Zilei: Copilul care vrea să schimbe viața nevăzătorilor

Eroul Zilei: Copilul care vrea să schimbe viața nevăzătorilor
05 Iun 2017   •   11:48

Dragoş Grecianu este eroul zilei de azi. Puştiul de 14 ani îi impresionează pe toţi cei care ajung să-l cunoască. Are voinţa şi determinarea de a nu lăsa faptul că este nevăzător să stea în calea ambiţiei de a avea o viaţă normală. 

Este elev în clasa a opta şi este unul dintre cei mai buni copii din clasă. Cel mai mult îşi doreşte, pentru el şi alţi copii ca el, ca oamenii să-şi schimbe mentalitatea faţă de persoanele nevăzătoare. 

Dragoş are şi o soluţie: propune o campanie de conştientizare, prin care copiii care văd să intre mai mult în contact cu cei nevăzători şi, astfel, să-şi dea seama că nu sunt chiar atât de diferiţi pe cât cred. 

Băiatul și-ar mai dori şi ca statul să-i ajute mai mult, măcar cu manuale speciale, de pe care să poată învăţa la şcoală.

”Îmi doresc ca mentalităților oamenilor să se schimbe.Un copil nu se naște rău, nu are mentalitatea așa de la început, el așa este învățat. Imi doresc să îi fac pe copii și pe oameni să conștientizeze că persoanele cu dizabilități nu sunt niște persoane care să facă rău.”, a declarat Dragoș Grecianu pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: viaţa copil nevazatori Eroul Zilei viaţa
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close