Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Premiu important la un concurs de robotică pentru patru studenți de la Universitatea Politehnică București

Eroul Zilei. Premiu important la un concurs de robotică pentru patru studenți de la Universitatea Politehnică București

Eroul Zilei. Premiu important la un concurs de robotică pentru patru studenți de la Universitatea Politehnică București
Sursa foto: Captură Antena 3
07 Noi 2019   •   12:27

Originalitatea și creativitatea unor studenți de la Universitatea Politehnică București au fost premiate la unul dintre cele mai mari concursuri internaționale. Vorbim de RoboChallenge 2019, o competiție organizată de Facultatea de Electronică în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea României.

Cel mai interesant proiect al secțiunii Freestyle Showcase a fost premiat cu 500 de euro: un prototip de mașină autonomă. Proiectul a fost realizat de echipa formată din Cristian Dobre, Mihai Crăciunescu, Diana Baicu și Maria Cîrciumaru.

„Am realizat acesta mașină autonomă folosind inteligența artificială, practic față de o mașină normală având inteligența artificială se poate adapta mai ușor la situații pe care nu le-a întâlnit până acum”, povestește Cristian.

„Proiectul l-am dezvoltat  pe o perioadă de aproximativ șase lni însă în realizarea lui am fosoit cunoștințe pe cae le-am dobândit în aproximativ șase ani de zile. Scopul ei este să meargă pe un traseu deja cunoscut”, a explicat Diana. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close