x close

Eroul Zilei. Premiu important la un concurs de robotică pentru patru studenți de la Universitatea Politehnică București

07 Noi 2019   •   12:27
Eroul Zilei. Premiu important la un concurs de robotică pentru patru studenți de la Universitatea Politehnică București  Captură Antena 3

Originalitatea și creativitatea unor studenți de la Universitatea Politehnică București au fost premiate la unul dintre cele mai mari concursuri internaționale. Vorbim de RoboChallenge 2019, o competiție organizată de Facultatea de Electronică în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea României.

Cel mai interesant proiect al secțiunii Freestyle Showcase a fost premiat cu 500 de euro: un prototip de mașină autonomă. Proiectul a fost realizat de echipa formată din Cristian Dobre, Mihai Crăciunescu, Diana Baicu și Maria Cîrciumaru.

„Am realizat acesta mașină autonomă folosind inteligența artificială, practic față de o mașină normală având inteligența artificială se poate adapta mai ușor la situații pe care nu le-a întâlnit până acum”, povestește Cristian.

„Proiectul l-am dezvoltat  pe o perioadă de aproximativ șase lni însă în realizarea lui am fosoit cunoștințe pe cae le-am dobândit în aproximativ șase ani de zile. Scopul ei este să meargă pe un traseu deja cunoscut”, a explicat Diana. 

Citeşte mai multe despre:

Eroul Zilei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati