Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Primarul Alin Nica, tânărul care şi-a scos urbea din Evul Mediu

Eroul Zilei. Primarul Alin Nica, tânărul care şi-a scos urbea din Evul Mediu

Eroul Zilei. Primarul Alin Nica, tânărul care şi-a scos urbea din Evul Mediu
09 Iun 2017   •   11:44

Eroul zilei de azi este un primar, însă nu orice fel de primar. Alin Nica este cel mai tânăr edil din ţară şi omul care a demonstrat că, dacă vrei, se poate. 
Abia ieşit de pe băncile facultăţii, el a reuşit să scoată Dudeştii Noi din Evul Meidu. A investit 10 milioane de euro în infrastructura comunei pe care o păstoreşte şi a reuşit chiar să atragă şi investitori străini. Localnicii cu greu îşi mai amintesc acum de drumurile desfundate, pline de noroi, în care şi tractoarele rămâneau împotmolite. 

În comună nu mai există acum nicio gospodărie fără sistem de canalizare şi apă potabilă. În plus, oamenii au şi de lucru. Principalul angajator este o uriașă fabrică de mobilă. Patronii au atras două milioane de euro de la Uniunea Europeană şi extind afacerea. 

Alin Nica recunoaşte că a avut energia şi, poate, nebunia tinerească de a se arunca cu capul înainte în ceva ce ştia că este extrem de greu de realizat, însă privind acum la tot ce a reuşit să realizeze, nu-i pare rău.

”În 2004 aveam doar 12 firme în comună, iar majoritatea erau buticuri. Acum avem peste 150 de companii mici și mari, cea mai importantă fiind o fabrică de mobilă care ocupă unul dintre primele locuri din țară. Cheia atragerii de investitori nu este doar creearea de locuri de muncă, ci faptul că ne dă o autonomie financiară care nu ne mai face dependenți de alocările politice de la Consiliul Județean sau de la Guvern.” , a declarat Alin Nica pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: comuna tanar primar tanar Eroul Zilei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close