Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Salvează vieți cu mâinile goale

Eroul Zilei. Salvează vieți cu mâinile goale

Eroul Zilei. Salvează vieți cu mâinile goale
Sursa foto: Sursă foto: Captură foto Antena 3
07 Mai 2019   •   12:02

Elevi, studenţi, programatori, judecători, oameni de vârste diferite şi cu diverse meserii au ales să fie parte a proiectului ”Există un erou în fiecare dintre voi” şi să ajute specialiştii de pe echipajele de ambulanţă să salveze vieţi. 

Unul dintre aceşti eroi este Bogdan Avram care lucrează în domeniul IT, iar de trei ani de zile își dedică timpul liber voluntariatului.

Cu mâinile goale, a reusit să salveze până acum două vieţi.

Luna trecută, Bogdan a dus o luptă  contracronometru pentru viaţă atunci când a salvat o tânără de 22 de ani, care a fost înjunghiată de fostul iubit. Era rănită grav, dar a reusit să-i oprească sângerarea şi să o ţină conştientă până la sosirea ambulanţei. 

„Am ales să fac acest tip de voluntariat, în urma evenimentului de la Colectiv, când am simțit că s-a produs un mare rău. Astfel am auzit de programul ”Există un erou în fiecare dintre voi”. Este un program dezvoltat de Societatea de Salvare București. Voluntarii aici sunt foarte bine pregătiți în ceea ce privește primul ajutor. Avem fiecare dintre noi o aplicație instalată care ne localizează oriunde am fi pe raza București-Ilfov, iar când apare un caz de urgență medicală în locul public, se trimite o alertă către toți voluntarii aflați la maximum un kilometru de respectivul caz”, a precizat Bogdan Avram.

„Până ajungi la urgența respectivă te concentrezi, urmezi protocolul pe care l-ai învățat. Cât timp ești cu victima trebuie să faci tot posibilul să fie cât mai bine. Noi am fost învățați să acordăm primul ajutor cu mâinile goale. Eu am o trusă mai mică, una mai mare, le folosesc în funcție de mijlocul cu care mă deplasez. Este bine să ai niște pansamente la tine, pentru a oferi un plus de ajutor până la venirea ambulanței”, a adăugat Bogdan.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei ambulanta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close