Antena 3 CNN Actualitate Social Eroul Zilei. Tânăra speranță a cinematografiei românești

Eroul Zilei. Tânăra speranță a cinematografiei românești

Eroul Zilei. Tânăra speranță a cinematografiei românești
12 Iul 2017   •   11:41

Voica Oltean este eroina noastră de astăzi. Tânăra actriţă de doar 17 a fost recompensată cu o Menţiune Specială a Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary pentru prestaţia din pelicula "Breaking News". Voica avea 15 ani când a fost distribuită, alături de Andi Vasluianu, în lungmetrajul Iuliei Rugină. 

Filmul are la bază povestea unui reporter de televiziune, care are o sarcină extrem de dificilă: să filmeze un reportaj post-mortem despre colegul său, care a decedat într-un accident tragic, pe care l-au suferit împreună. Ghid îi este fiica fostului său coleg, interpretată de Voica Oltean. Filmul a fost proiectat în premieră internaţională la Karlovy Vary, în competiţia oficială, pe 5, 6 şi 8 iulie. A avut de asemenea, mai multe proiecţii în cadrul TIFF, la Cluj şi la Sibiu. "Breaking News" va ajunge în cinematografele din România pe 29 septembrie.

”Am ajuns să joc în acest film, după ce a ajuns un casting la liceul meu. Mi s-au făcut niște poze, apoi am ajuns la Iulia Rugină, iar din prima clipă am simțit că avem o conexiune. Am avut niște probe de dat, pe o perioadă de câteva luni și am luat rolul. A fost prima mea experiență de acest gen”, a declarat Voica Oltean pentru Antena 3.

 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close