Antena 3 CNN Actualitate Social Euronews: Românii de la sate nu sunt impresionați de protestele anticorupție

Euronews: Românii de la sate nu sunt impresionați de protestele anticorupție

Euronews: Românii de la sate nu sunt impresionați de protestele anticorupție
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Noi 2017   •   14:46

În satul Singureni, din județul Giurgiu, nu prea se aud ecourile protestelor de la începutul lunii noiembrie, desfășurate în București.

Asta spun jurnaliștii Euronews, care au găsit în acest sătuc, puțin sprijin pentru protestele anti-corupție și multă toleranță față de guvernanți.

Florica Trandafir, o femeie în vârstă de 67 ani, a fost la biserică să se roage pentru sănătate, așa cum face în fiecare duminică, dar de politică zice că nu știe multe. A votat cu PSD-ul, așa cum peste 89% dintre săteni au făcut, stabilind un record național pentru partidul lui Liviu Dragnea.

Florica nu are pensie pentru că nu și-a plătit contribuțiile sociale. Trăiește împreună cu soțul cu doar cu 520 lei (111 euro) pe lună.

„Nu am pensie, nu am nimic, nici măcar ajutoare sociale. Știi ce mi-a zis primarul? Să divorțez ca să pot beneficia de ajutoare sociale. Numai Dumnezeu știe cum ne descurcăm”, spune Florica.

În mijlocul satului, jurnaliștii au găsit un peisaj al sătenilor cu sticla de alcool. Surprinzător, erau alături de primarul Marian Pătuleanu. „Îi respect pe cei care protestează, dar asta nu înseamnă că le dau dreptate”, spune primarul social-democrat.

 

 

×
Subiecte în articol: romani sate proteste anticoruptie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close