Antena 3 CNN Actualitate Social România, printre țările cu cei mai mulți cetățeni care nu își permit să încălzească locuința pe timp de iarnă

România, printre țările cu cei mai mulți cetățeni care nu își permit să încălzească locuința pe timp de iarnă

În 2022, 9,3% din populația Uniunii Europene, a declarat că nu și-a putut menține casa suficient de caldă. Comparativ cu 2021, această pondere a crescut cu 2,4 puncte procentuale.

România, printre țările cu cei mai mulți cetățeni care nu își permit să încălzească locuința pe timp de iarnă
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   17:58

În România, peste 15% dintre locuitori au declarat că nu și-au putut încălzi locuința, în special din cauza prețurilor mari de la facturi. 

Anul trecut, Europa Centrală și de Est a fost semnificativ afectată de tăierea gazelor naturale din Rusia, dar prețurile au crescut în toată Uniunea, în condițiile în care Comisia Europeană a făcut eforturi pentru negocierea și achiziția comună de gaze.

Dar situația cea mai proastă este în Bulgaria (22%), precum și în țările mediteraneene, surprinse probabil de capriciile vremii.

Astfel, Cipru (19,2%), Grecia (18,7%), Lituania și Portugalia (ambele 17,5%), Spania (17,1%) sunt țări în care locuitorii au, aparent, mai multe probleme cu încălzirea, în timpul iernii, potrivit Eurostat.

Citește și: Cine folosește e-Factura și ce trebuie să știi despre facturarea electronică

×
Subiecte în articol: Eurostat factură gaze
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close