Antena 3 Actualitate Social Demersuri pentru evaluarea dosarelor de pensii. Raluca Turcan: „Am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate”

Demersuri pentru evaluarea dosarelor de pensii. Raluca Turcan: „Am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate”

de Andreea Ştefan    |    04 Iun 2021   •   19:02
Demersuri pentru evaluarea dosarelor de pensii. Raluca Turcan: „Am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate” Hepta

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat care sunt demersurile care vor fi făcute în următoarea perioadă, pentru operațiunile de evaluare a dosarelor de pensii.

Una dintre intervențiile esențiale în perioada imediat următoare va fi procesul de recrutare pentru personal suplimentar, angajat pe o perioadă determinată pentru operațiunile de evaluare.

„La nivel național, am ajuns deja la 310.000 dosare evaluate, în condițiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată țara.

Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală - 1.300 de angajați la nivel național - nu este suficientă”, a scris Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a comparat procesul de evaluare a dosarelor de pensii cu ultimul proces de acest fel realizat în România, afirmând că atunci au fost verificate „1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010”.

„Prin PNRR, vom avea finanțare de 100 de milioane euro pentru a susține atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât și dotarea cu echipamente și servicii electronice a Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relația cu beneficiarii, cât și accesul acestora, online, la toate informațiile din propriul dosar de pensie”, a mai scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close