Antena 3 CNN Actualitate Social Cum ați putea evita aglomerația de la Autostrada Soarelui. Sfaturi utile de la șoferii de pe A2

Cum ați putea evita aglomerația de la Autostrada Soarelui. Sfaturi utile de la șoferii de pe A2

Autostrada Soarelui este una dintre căile principale de acces către Constanța și acum, în plin sezon estival, aceasta este sufocată de sute de călători, mai ales în weekend.

Cum ați putea evita aglomerația de la Autostrada Soarelui. Sfaturi utile de la șoferii de pe A2
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    24 Iul 2021   •   23:48

Mai mulți membri ai unei comunități de Facebook au strâns o serie experiențe persoanele și au pus cap la cap câteva sfaturi pentru persoanele care urmează să tranziteze A2.

„Îmi permit să las câteva sfaturi pt cei care se vor afla zilele acestea pe Autostrada Soarelui indiferent de sensul de mers: 1. Alimentaţi din vreme, până să intraţi pe autostradă.

2. Ar fi bine să vă cumpăraţi alimente şi apă tot de la alte benzinării.

3. Pot fi folosite si toaletele de pe drum, nu doar cele din benzinării.

4. Alimentează şi plăteşte imediat (după care ieşi şi mută maşina); fără sa mai stai să-ţi cauţi diverse sau să mergi la toaletă! Le faci după ce ai eliberat pompa (se formează cozi uriaşe in spatele tău şi e total aberant să creezi asta). Este un trafic infernal. Personalul benzinăriilor este extenuat. Haideţi să facem fiecare ce putem spre binele tuturor. Vacanţe frumoase şi drumuri bune!“, urează Ina.
„5. Plătiţi taxa de pod în benzinării/sms“, adaugă Radu.
„6. Când alimentaţi faceţi şi rovinieta (dacă nu aveţi)“, recomandă Ana-Maria.

După cum observă mai mulți șoferi, problema principală a traficului de pe autostradă apare la popasuri și benzinării, unde zeci de mașini se adună provocând aglomerări.  

„Eu am fost ieri la Constanta si e pentru a 5-a oară in vara asta cand fac A2 cap coadă. Eu nu înţeleg o chestie. Văd, mai ales spre CT popasurile pline ochi, chiar neîncăpătoare. Oare chiar atât de mari şi urgente sunt nevoile că trebuie sa dai buluc in popas? Eu tare cred că mulţi opresc la popas şi la benzinării doar ca să oprească. Eu am facut plinul în Bucureşti, taxa tot acolo şi nu m-am oprit pânaă la Constanţa. Până la urmă sunt 230 de km, nu 1000. Când mergem cu trenul sau cu microbuzul şi ăla nu face deloc popas, cum e??“, scrie Florin. 
 

×
Subiecte în articol: autostrada Soarelui Constanța sfaturi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close