Antena 3 CNN Actualitate Social Experiențe traumatizante la examenul pentru permisul auto: ”Am pierdut 3 ore doar pentru înscrierea dosarului”

Experiențe traumatizante la examenul pentru permisul auto: ”Am pierdut 3 ore doar pentru înscrierea dosarului”

Experiențe traumatizante la examenul pentru permisul auto: ”Am pierdut 3 ore doar pentru înscrierea dosarului”
Sursa foto: Pixabay.com
13 Apr 2017   •   11:39

În toate formele sale, orice examan ar trebui să reprezinte doar o formalitate, însă examenul pentru permisul auto s-a transformat în cel mai mare chin pentru bucureșteni. Potrivit Promotor.ro, cozi infernale ce țin ore întregi se formează pentru înregistrarea dosarului, iar dacă reușești să treci de proba teoretică, așteptarea pentru proba pe traseu poate dura chiar luni de zile.

”Am dat examenul la sală pe 20 martie, după ce am pierdut aproape trei ore jumătate pentru înscrierea dosarului. Am luat examenul, însă am avut parte de o surpriză neplăcută. Nu am putut să mă înscriu pentru traseu! Îmi expira cazierul până la data cea mai apropiată pentru programarea examenului – 13 iunie. Aşa că am mai pierdut o zi să îmi reînnoiesc cazierul şi să mă înscriu din nou. Sper că voi reuşi să promovez, asta după ce voi mai face încă vreo cinci, şase şedinţe suplimentare de condus – circa 480 de lei. În cel mai nefericit caz, mai am, practic, o singură şansă să mai dau examenul până la expirarea dosarului”, a declarat Georgiana Călin, 23 de ani.

Aglomeraţia de la înscrierea dosarului şi aşteptarea până la examenul pe traseu generează pierderi de bani importante la nivelul cursantului. Cei ce se bucură sunt doar “ghişeele” Statului și şcolile de şoferi. Desincronizările pot crea probleme producătorilor care întârzie anumite vânzări sau nu le mai fac din cauza incertitudinilor pe care le au cumpărătorii cu absolvirea examenului.    

×
Subiecte în articol: permis auto dosar pierdut inscriere
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close