Antena 3 CNN Actualitate Social Explozie la mina Uricani: unul dintre mineri a fost găsit fără viață

Explozie la mina Uricani: unul dintre mineri a fost găsit fără viață

Explozie la mina Uricani: unul dintre mineri a fost găsit fără viață
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Oct 2017   •   08:22

Update: Minerul dispărut în urma exploziei produse luni dimineaţă la Mina Uricani şi găsit decedat după mai bine de trei ore de căutări a fost scos din subteran. Potrivit ISU Hunedoara, minerul a fost scos din subteran în jurul orei 12.00.

Update: Minerul dat dispărut luni dimineață în explozia de la Uricani a fost găsit fără viață. Acesta a fost descoperit la 100 de metri de locul exploziei, iar din păcate nu mai dădea niciun semn de viață. Minerul nu a fost scos până la această oră.

Update: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au deschis, luni, un dosar având ca obiect accidentul produs într-o galerie din Mina Uricani, în care au fost implicaţi patru mineri, informează Parchetul General.

Update: Ministrul Energiei, Toma Petcu, a plecat spre mina Uricani, judeţul Hunedoara, unde luni dimineaţă a avut loc o explozie soldată cu patru victime, au declarat reprezentanţii ministerului. Doi dintre minerii răniţi în explozia de la Uricani vor fi transportaţi la spitale din Bucureşti, a declarat, luni, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat. 

"În cazul a două victime din cele trei la reevaluare, s-a constatat că prezintă arsuri mai serioase şi urmează a fi aduse la Bucureşti. Acum decolează elicopterul de la Bucureşti să-i aducă", a spus Arafat. 

El a precizat că un alt miner este rănit uşor şi nu prezintă probleme grave. 

Totodată, Arafat a afirmat că un elicopter SMURD se află la locul exploziei pentru că, în eventualitatea în care se va scoate din subteran cel de al patrulea miner, ar putea fi nevoie de acesta. 

"Păstrăm elicopterul SMURD acolo în eventualitatea că se va scoate victima a patra şi va fi nevoie de el", a mai spus Arafat. 

Știrea inițială: O explozie s-a produs luni dimineață în județul Hunedoara, la mina Uricani. Trei mineri au fost răniți, iar unul este dat dispărut. Cei trei mineri nu au răni care să le pună viața în pericol și au fost transportați către spitalul din Petroșani.

”Echipele de salvatori desfășoară activități de căutare a celei de a patra victime, iar în momentul de față nu există informații dacă este în viață. Din primele informații discutăm despre o explozie care a avut loc luni dimineață, în jurul orei 7:00, explozie urmată inclusiv de prăbușiri de galerie”, a declarat Bogdan Dănăiță, ISU Hunedoara.

×
Subiecte în articol: victime raniti mina explozie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close