Antena 3 CNN Actualitate Social Numărul facturilor neplătite la energie electrică din ultimul an s-a dublat

Numărul facturilor neplătite la energie electrică din ultimul an s-a dublat

Numărul facturilor neplătite la energie electrică s-a dublat, comparativ cu anul trecut. Un motiv pentru această creștere se presupune că ar fi o ordonanță de urgență dată de Guvern, care prevede că nici un consumator nu poate sa fie deconectat în perioada stării de alertă.

Numărul facturilor neplătite la energie electrică din ultimul an s-a dublat
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    29 Iun 2021   •   19:20

Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) vede această ordonanță emisă de Guvern ca pe o invitație pentru oameni să nu plătească.

”Ne aşteptăm să se rezolve oarecum. Se poate face o eşalonare, dar nu aceasta este cea mai bună soluţie, pentru că aceia care au abuzat de această prevedere sunt oameni care în continuare sunt dornici să nu plătească”, a afirmat, marţi, Ion Lungu, președintele AFEER într-o conferință de presă

Anul trecut în situație de deconectare de aflau 86.400 de locuri de consum, acum, numărul acestora depășeste 173.000.

“Am avut săptămâna trecută o întâlnire la Ministerul Energiei pentru a rezolva această problemă, cu domnul secretar de stat George Niculescu. Acesta ne-a promis că se va discuta. Soluţii ar fi aplicarea măsurii doar pentru cei care realmente au nevoie, să se creeze un fond care să sprijine o reeşalonare pe termen foarte scurt, 3-6 luni”, a mai menționat președintele AFEER înntr-o conferință de presă.

×
Subiecte în articol: energie electrică facturi neplatire
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close