Antena 3 CNN Actualitate Social Familia românului care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia: "Am sperat că este în viaţă!"

Familia românului care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia: "Am sperat că este în viaţă!"

Dumitru Ionescu a murit în Spania, în 2007, dar abia acum, după 13 ani, trupul acestuia a ajuns în cimitirul municipal al orașului, după ani de zile în care a stat în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia. Familia bărbatului explică de ce a reclamat dispariția acestuia după atâta timp.

Familia românului care a stat 13 ani într-o morgă din Valencia: "Am sperat că este în viaţă!"
Sursa foto: Pexels.com
de Claudia Popovici    |    03 Mai 2021   •   18:16

Potrivit familiei, bărbatul a dispărut în luna noiembrie a anului 2007, atunci când se dusese cu soția lui la cumpărături, iar el rămăsese afară să o aștepte.

După ce a terminat cumpărăturile, soția nu l-a mai găsit în faţa magazinului şi s-a întors acasă crezând că îl va găsi acolo. Acasă, însă, bărbatul nu era şi familia a presupus că a plecat pe undeva aşa cum obișnuia des să o facă, fără acte şi fără să anunțe.

Odată cu trecerea zilelor, familia a început să se îngrijoreze şi i-a anunţat dispariția la poliția din Burjassot.

„Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, a povestit Jorje, fiul lui Dumitru, care la vreme dispariției tatălui său avea 19 ani.

Trupul bărbatului a fost găsit într-o râpă de Garda Civilă

Trupul neînsuflețit a lui Dumitru Ionescu a fost găsit într-o râpă de niște copii care se jucau cu mingea. Imediat Garda Civilă a dat un anunț în presa locală pentru a ajuta la identificare. Legiştii spanioli au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale.

Din păcate, pentru că se mutaseră recent în Spania, familia bărbatului care nu cunoștea limba, nu au dat atenție anunțului.

„Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada. În acel moment nu citeam presa, pentru că nu înțelegeam nimic în limba spaniolă”, a mai povestit fiul bărbatului pentru elperiodico.com.

Astfel, trupul românului decedat în toamna lui 2007 a fost păstrat timp de 13 ani în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia. Acum, identitatea acestuia a fost descoperită în urma unui test ADN efectutat de specialişti cu ajutorul fiicei românului.

„Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, a spus fiica bărbatului, care la momentul în care tatăl ei a dispărut avea 18 ani.

Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului, iar analizele genetice au confirmat asemănările între profilul fiicei şi al bărbatului găsit în 2007.

Așa au aflat și autoritățile spaniole că cel care petrecuse 13 ani de zile în congelatorul morgii Institutului de Medicină Legală din Valencia era Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morţii sale.

Odată ce rămășitele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veșnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie.

×
Subiecte în articol: roman Valencia Spania morga Dumitru Ionescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close