Antena 3 CNN Actualitate Social Familia cu şase copii, care trăieşte de pe o zi pe alta, numai din alocaţii

Familia cu şase copii, care trăieşte de pe o zi pe alta, numai din alocaţii

Familia Rujoiu din satul Lumnic, județul Mehedinți, are șase copii. Lucian, Diana, Ileilia, Roxana, Andrei se străduiesc să învețe bine la școală, își ascultă părinții și au vise mărețe. Cel mai mare copil are 16 ani, iar mezina are doar un an și jumătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   17:20

România rămâne ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de copii expuşi riscului de sărăcie şi excludere socială. Potrivit datelor Eurostat, sunt multe familii care abia îşi duc traiul zilnic. Este şi cazul unei familii cu şase copii din judeţul Mehedinţi. Neglijaţi de autorităţi, părinţii se chinuie să îşi caute de lucru prin vecini, în timp ce copiii rămân acasă şi au grijă de fraţii lor mai mici.

Cei doi părinți muncesc cu ziua și se descurcă cu alocațiile celor mici. Nicolae este bolnav, iar soția sa, Maria, rămâne în gospodărie pentru a-i îngriji pe copii. Cu toate că traiul este unul foarte greu, aceștia nu primesc niciun ajutor din partea statului. 

Casa în care locuiesc opt suflete a fost cumpărată în urmă cu 16 ani, Este o casă bătrânească ce stă să cadă. Din când în când, asociația din Mehedinți, "Oameni cu suflet" îi vizitează. Cei mici au primit chiar și un calculator. Cel mai frumos cadou primit de Crăciun este un pisoi pe care toți îl îngrijesc.

În timp ce părinții se zbat zi de zi pentru a-i crește, cei mici trăiesc cu speranța unui trai mai bun și cu visuri mărețe. 

×
Subiecte în articol: familie de români risc de sărăcie
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close