Antena 3 Actualitate Social Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță proteste în toată țara

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță proteste în toată țara

de S.T.    |    19 Sep 2017   •   18:32
Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță proteste în toată țara

Biroul Executiv al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România a decis continuarea programului de proteste împotriva măsurilor adoptate de guvernanţi - care conduc la semnificative scăderi ale veniturilor salariale şi la „nedreptăţirea unor categorii de salariaţi din sănătate” - cu acţiuni de pichetare, participarea la mitingul din data de 4 octombrie şi o posibilă grevă în sector.

„Având în vedere indiferenţa dovedită de guvernanţi la apelul celor 10.000 de angajaţi din Sănătate care au participat de la începutul acestui an până în prezent la protestele online organizate de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' pe tema legii salarizării bugetarilor şi a contractului colectiv de muncă, ţinând cont de faptul că peste 75% dintre angajaţii din sănătate vor fi afectaţi de semnificative scăderi ale veniturilor începând cu 1 ianuarie 2018, respectiv 1 martie 2018, Biroul Executiv al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România a decis continuarea programului de proteste împotriva măsurilor adoptate de guvernanţi care conduc la semnificative scăderi ale veniturilor salariale şi la nedreptăţirea unor categorii întregi de salariaţi din sănătate, prin mutarea protestelor în stradă”, spun sindicaliştii, într-un comunicat, remis marţi Agerpres.

Potrivit sursei citate, prima etapă a protestelor în stradă debutează cu pichetarea principalelor instituţii implicate în adoptarea acestor măsuri. Astfel, în zilele de 28 şi 29 septembrie, în intervalele orare 14:00 - 16:00 şi, respectiv, 09:00 - 11:00, sunt programate pichetări simultane ale Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii.

A doua etapă a protestelor în stradă o constituie participarea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” la mitingul din data de 4 octombrie, completând revendicările organizatorilor cu propria listă de revendicări, specifice sectorului sanitar.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close