Antena 3 CNN Actualitate Social Femeia din Brașov a sunat la 112 și a anunțat că partenerul său nu mai respiră și se învinețește. A urmat o operațiune de salvare în timp record

Femeia din Brașov a sunat la 112 și a anunțat că partenerul său nu mai respiră și se învinețește. A urmat o operațiune de salvare în timp record

O intervenție în timp record a ISU Brașov. O femeie a sunat disperată să anunțe că partenerul său nu mai respiră și se învinețește.

Femeia din Brașov a sunat la 112 și a anunțat că partenerul său nu mai respiră și se învinețește. A urmat o operațiune de salvare în timp record
Sursa foto: Foto: Facebook
22 Apr 2020   •   14:12

A fost momentul când s-au luat decizii rapide pentru salvarea bărbatului de 37 de ani.
 
Apelul a fost preluat de plt.adj. Dunăre Gabriel de la ISU Brașov, care i-a dat femeii indicații prin telefon și i-a spus pas cu pas ce trebuie să facă.

Un alt dispecer, plt.adj Negruț Silvian, tot de la ISU Brașov, a anticipat că echipajul SMURD trimis către alt caz ar trebui să se afle la câțiva kilometri distanță și a luat decizia să redirecționeze echipajul SMURD către cazul din Ghimbav, unde viața persoanei depindea de ajutorul salvatorilor.

Plt.adj. Dunăre Gabriel a stat în telefon cu femeia care a sunat și a îndrumat-o, aproximativ 5 minute, până în momentul când echipajul SMURD a ajuns la victimă.

„Bărbatul în vârstă de 37 de ani nu respira și nu avea puls. S-au aplicat manevre de resuscitare, iar inima bărbatului a început să bată, iar respirația i-a revenit. Victima a fost scoasă din stop cardio respirator, a fost intubată și transportată la UPU Brașov. Deși nu intervin direct, de multe ori deciziile lor si modul în care gestionează apelurile de urgență primite pot face diferența dintre viată și moarte. Intervenția a avut loc ieri, 21.04.2020, în jurul orei 17.00, în localitatea Ghimbav, județul Brașov”, notează IGSU.

„Modul de gestionare al apelului a fost exemplar. Faptul ca echipajul a fost redirecționat si a ajuns într-un timp mult mai scurt, cât si asistența telefonică și indicațiile primite de la dispecerul ISU au fost salvatoare. Felicitări atât pompierilor din dispecerat, cât și celor de pe echipajul SMURD! Aceasta este mulțumirea acestor oameni, încă o viață salvată, încă un suflet renăscut. Este doar un exemplu, ca ei sunt mulți. Respect acestor pompieri care duc o luptă continuă pentru ca cei aflați la necaz sa trăiască!”, adaugă salvatorii.

×
Subiecte în articol: operatiune de salvare
Parteneri
"Copilul nu mi-l mai aduc înapoi. Să fie pedepsiți amândoi"
x close