Antena 3 CNN Actualitate Social Fenomene meteo extreme în România. Cod portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii în mai multe zone din țară

Fenomene meteo extreme în România. Cod portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii în mai multe zone din țară

Fenomene meteo extreme în România. Cod portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii în mai multe zone din țară
08 Iul 2018   •   11:02

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de cod galben, potrivit căreia începând de duminică, ora 11:00 până marți, la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării, vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, însoţite de frecvente decărcări electrice.     

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.
      Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat  40…50 l/mp. 

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de ploi abundente, valabil în intervalul 8 iulie, ora 16:00, până pe 10 iulie, ora 21:00.

În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp.

×
Subiecte în articol: cod galben ANM România
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close