Antena 3 CNN Actualitate Social Fenomene meteo extreme în România. Vom trece de la -16 grade la 16 grade, într-o săptămână

Fenomene meteo extreme în România. Vom trece de la -16 grade la 16 grade, într-o săptămână

Fenomene meteo extreme în România. Vom trece de la -16 grade la 16 grade, într-o săptămână
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    01 Noi 2017   •   16:27

Meteorologii anunţă că în zilele următoare, un val de frig polar, urmat de unul de căldură, ne vor face să simţim o diferenţă bruscă de temperatură de aproape 30 de grade Celsius. 

Astfel, potrivit specialiștilor, în mai puţin de o săptămână, vom trece de la -16 grade la plus 16 grade Celsius, informează stirileprotv.ro.

Avertisment: România, lovită de ger năprasnic la iarnă. Sunt prognozate minus 30 de grade. Prognoza ANM până în ianuarie

Miercuri 
Vremea se va menţine rece, deşi valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele din intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 14 grade, iar minimele între -3 şi 6 grade. În regiunile vestice, nordice şi centrale, vor fi înnorări şi precipitaţii slabe, însă pe arii restrânse, sub formă de ploaie, iar la munte, trecător, şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde va spulbera zăpada, dar temporar şi la cote reduse şi în estul ţării. În zonele joase de relief, mai ales noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

Joi 
Vremea se va încălzi uşor, însă, majoritatea valorilor termice se vor situa sub cele, climatologic, specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales în orele dimineţii, cu precădere în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţă. În nordul ţării - în cursul zilei, iar noaptea şi în vest şi în centru, pe spaţii mici, va ploua slab. Pe crestele montane, trecător şi izolat, vor mai fi ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 7 şi 14 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade.

Pentru mai multe informații despre starea vremii, accesați meteoplus.antena3.ro.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo aer polar
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close