Antena 3 CNN Actualitate Social Fiscul, cu ochii pe cei care declară venituri false

Fiscul, cu ochii pe cei care declară venituri false

Fiscul, cu ochii pe cei care declară venituri false
29 Ian 2019   •   14:50

Fiscul verifică frecvent veridicitatea situaţiei fiscale pe care o declară contribuabilii, nu numai firme şi persoane fizice autorizate (PFA), ci şi unele persoane fizice, identificate, din aproape în aproape, ca prezentând un risc fiscal mai ridicat.

Probleme trebuie să-şi facă în special cei ale căror venituri declarate sunt semnificativ mai mici decât cele reale, cu atât mai mult în situaţia în care nu pot produce justificări pentru diferenţele pe care inspectorii le găsesc.

Verificarea situaţiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit e tratată în Codul de procedură fiscală, dar se completează şi cu unele prevederi din Ordinul MFP nr. 675/2018, explică Simona Voiculescu, expert în salarizare, taxare şi relaţia cu statul.

Concret, Fiscul se concentrează pe aflarea situaţiei fiscale reale a unei persoane, despre care are indicii că ar putea încălca obligaţiile fiscale care-i revin. Pentru a stabili cui îi va verifica situaţia fiscală personală Fiscul face o analiză de risc. "Analiza de risc este efectuată de organul fiscal pentru stabilirea riscului de neconformare la declararea veniturilor impozabile pentru un grup de persoane fizice sau pentru cazuri punctuale", scrie în ordinul semnat de Ionuţ Mişa anul trecut, scrie Adevarul.

×
Subiecte în articol: fisc ANAF
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close