Antena 3 CNN Actualitate Social Focar de coronavirus la fabrica de ciocolată Kandia din București. Zeci de angajați au fost depistați pozitiv cu COVID-19

Focar de coronavirus la fabrica de ciocolată Kandia din București. Zeci de angajați au fost depistați pozitiv cu COVID-19

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la fabrica de ciocolată Kandia din București. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Sănătăţii, 20 de angajaţi ai fabricii au fost depistataţi cu Covid-19.

Focar de coronavirus la fabrica de ciocolată Kandia din București. Zeci de angajați au fost depistați pozitiv cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Maria Sabu    |    19 Iun 2020   •   18:00

Săptămâna trecută, compania a decis să fie testaţi toţi angajaţii, după ce pe data de 10 iunie, o angajată a fost diagnosticată cu coronavirus.

Toţi angajaţii găsiţi infectaţi vor intra în carantină, iar secţia unde aceştia lucrau a fost închisă.

DSP București a anunțat că a fost informată vineri de Kandia Dulce cu privire la rezultatele testărilor efectuate la angajații societății.

„Din cei 51 angajați testați pentru depistarea infecției cu SARS COV 2, 20 au avut rezultate pozitive. DSPMB a inițiat imediat, conform procedurilor, ancheta epidemiologică, aceasta fiind în acest moment în desfășurare. Persoanele depistate pozitive cu infecția SARS COV 2 urmează sa fie internate în spitalele desemnate Covid”, a transmis DSP București.

Poziția oficială a companiei Kandia

În urma informațiilor care au apărut astăzi în presă cu privire la cei 20 de angajaţi ai fabricii de ciocolată Kandia care au fost depistaţi cu coronavirus, compania face următoarele precizări:

"Am luat extrem de rapid toate măsurile necesare astfel încât angajații depistați pozitiv să fie izolați la domiciliu, conform protocolului medical actual. În plus, am luat legătura cu autoritățile și am anunțat aceasta situație astfel încât toți contacții direcți ai angajaților depistați pozitiv să fie anunțați și să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile de autoizolare. Dorim să menționăm că niciunul dintre angajații depistați pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei.

Din respect față de procedurile în vigoare și acționând preventiv pentru a limita orice posibilă răspândire a virusului, am decis să închidem momentan fabrica și să testăm toți angajații companiei.

Consumatorii trebuie să știe că toate produsele companiei Kandia sunt sigure, fabrica dispune de linii automate de producție și este certificată anual la standard HIGH LEVEL de companii autorizate în domeniul siguranței alimentare.

Continuăm să dezinfectăm conform procedurilor interne, zilnic, toate spațiile de producție, vestiare, cantine și toaletele folosite de angajații noștri din producție; Igienizăm  prin nebulizare toate spatiile de producție și traseele utilizate de angajații noștri din producție.

Încă de la începutul pandemiei am fost încontinuu preocupați de asigurarea unui mediu de lucru și a unui climat de producție care să ofere maxim de siguranță.

În plus, accesul în companie (fabrică și birouri) a fost permis numai pe baza controlului de temperatură. Am  modificat fluxurile tehnologice astfel încât să existe o distanță de minim 2  metri între persoane, iar acolo unde nu a fost posibilă distanțarea fizică din cauza procesului tehnologic, au fost instalate  bariere impermeabile conform recomandări OMS .

Curățenia și dezinfectarea personalului, echipamentelor și mediului au fost practici constante în fabrică. Suplimentar am dotat personalul cu măști de unică folosință, mănuși, viziere, uniforme suplimentare de protecție, atât pe perioada desfășurării activității de producție cât și în timpul transportului între domiciliu și fabrică. Atât pentru fabrică dar și pentru spațiul de birouri, s-au efectuat operațiuni regulate de dezinfectare și sterilizare zilnică cu UV, s-au asigurat substanțe dezinfectante în toate zonele de lucru, materiale sanitare pentru protecție individuală și colectivă.

Nu în ultimul rând, tratăm cu grijă și aspectele administrative în colaborare cu partenerul nostru logistic, care la rândul său a luat măsuri de separare a schimburilor din depozite, de dezinfectare a spațiilor și de dotare a personalului cu echipamente și soluții de protecție, dar și de protejare a șoferilor care livrează în această perioadă inclusiv în zonele cele mai afectate ale României".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: focar Kandia coronavirus
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close