Antena 3 CNN Actualitate Social Focar de coronavirus, în spitalul județean Buzău: Am intrat în alertă când această pacientă a ieșit pozitiv

Focar de coronavirus, în spitalul județean Buzău: Am intrat în alertă când această pacientă a ieșit pozitiv

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Buzău au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Conducerea spitalului a intrat în alertă după ce o pacientă internată pe secția de Medicină Internă a fost diagnosticată cu COVID-19, iar imediat după ea au fost confirmați alți patru pacienți.

Focar de coronavirus, în spitalul județean Buzău: Am intrat în alertă când această pacientă a ieșit pozitiv
Sursa foto: Hepta
18 Mai 2020   •   11:00

Secția a fost închisă și urmează o anchetă epidemiologică.

”Sunt 4 pacienți din 33 confirmați cu coronavirus. De asemenea, sunt șapte cadre medicale confirmate cu COVID-19, dintre care un medic, patru asistente și două infirmiere. Ei sunt asimptomatici. 

Totul a pornit de la momentul în care a trebuit să facem un test rapid pentru o pacientă care trebuia să ajungă la un azil. Când am văzut că a ieșit pozitiv, am intrat în alertă. S-a testat tot personalul medical de pe secția de Medicină Internă împreună cu cei 33 de pacienți. Concluzia o știm deja.

Procedura de triaj e la intrarea de spital, respectând legea. Nu avem PSR ca să facem la toți pacienții”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: focar coronavirus Buzau
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close