Antena 3 Actualitate Social Focar de infecție la Institutul Marius Nasta: În institut mor mulţi pacienţi

Focar de infecție la Institutul Marius Nasta: În institut mor mulţi pacienţi

21 Feb 2019   •   13:36
Focar de infecție la Institutul Marius Nasta: În institut mor mulţi pacienţi
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, spune că în instituţia pe care o conduce mor mulţi pacienţi din cauză că sunt în stadii avansate de boală. În ceea ce priveşte infecţia cu acinetobacter, până acum cinci pacienţi au fost confirmaţi, trei au murit şi doi sunt în stare foarte gravă, spune oficialul. 

Potrivit managerului Beatrice Mahler, focarul de infecţie a fost declarat pe 9 februarie, când a fost declanşată ancheta epidemiologică.    

„Toate foile din terapie intensivă sunt verificate de epidemiologi. În Institutul Marius Nasta mor mulţi pacienţi şi mor pentru că au patologie complicată, sunt 60% pacienţi din afară, sunt veniţi prin transfer. În acest moment avem 5 pacienţi cu acinetobacter, din care 3 au murit şi doi sunt în stare foarte gravă. La patologia asociată pe care o au, din punctul meu de vedere, decesele nu puteau fi evitate”, a explicat Beatrice Mahler.    

Oficialul a precizat că, din perspectiva raportării infecţiilor nosocomiale, Institutul Marius Nasta este diferit de restul unităţilor sanitare, prin faptul că a raportat infecţia cu acinetobacter din proprie iniţiativă. 

Sursa: adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close