Antena 3 CNN Actualitate Social Focarul se extinde la Spitalul Paşcani se extinde. Încă două cadre medicale şi un pacient confirmaţi cu coronavirus

Focarul se extinde la Spitalul Paşcani se extinde. Încă două cadre medicale şi un pacient confirmaţi cu coronavirus

DSP Iași a anunțat că încă o infirmieră și o asistentă de la Spitalul din Pașcani au fost confirmate cu COVID-19. Bilanțul infectărilor a ajuns astfel la nouă. De asemenea, rudele infirmierei au fost și ele diagnosticate cu coronavirus.

Focarul se extinde la Spitalul Paşcani se extinde. Încă două cadre medicale şi un pacient confirmaţi cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
27 Apr 2020   •   18:57

„Rezultatele de laborator au evidenţiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală şi o infirmieră, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv 9 cadre medicale: un medic, 3 asistente medicale şi 5 infirmiere", a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.

În cadrul anchetei desfăşurate de DSP Iaşi au fost testate 52 de cadre medicale şi 48 de pacienţi din Secţia de Îngrijri Paleative a Spitalului Municipal Paşcani.

„Pe langă cei 10 bolnavi confirmaţi cu COVID-19, transferaţi săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute a mai fost confirmat un caz pozitiv în rândul pacienţilor din această secţie. Testarea a fost facută în urma apariţiei unor simptome uşoare la 2 pacienţi, iar recoltarea a evidenţiat un singur rezultat pozitiv.", a mai anunţat DSP Iaşi.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: focar spital pascani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close