Antena 3 CNN Actualitate Social Ford Craiova intră în șomaj tehnic: 6000 de angajați trimiți acasă până pe 5 aprilie

Ford Craiova intră în șomaj tehnic: 6000 de angajați trimiți acasă până pe 5 aprilie

Angajaţii fabricii de maşini Ford din Craiova, vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 19 martie - 5 aprilie, potrivit liderului de sindicat de uzină.

Ford Craiova intră în șomaj tehnic: 6000 de angajați trimiți acasă până pe 5 aprilie
Sursa foto: Foto: Ford Romania/ Facebook
17 Mar 2020   •   13:09

Producătorul american de maşini a luat această măsură din cauza pandemiei de coronavirus.

Maria Manea, lider Sindicatul For Craiova, a declarat pentru MEDIAFAX că angajaţii vor primi 78 la sută din salarii în această perioadă, dar că este posibil ca nu toată lumea să stea acasă.Măsura a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

„În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intră în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Fabrica de maşini de la Craiova are peste 6.000 de angajaţi. Fabrica nu a transmis, încă, oficial, un punct de vedere referitor la informaţiile care au ajuns la angajaţi.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close