Antena 3 CNN Actualitate Social Fost director al Metrorex, despre tragediile de la metrou: „Să-și poarte de grijă, să nu mai stea pe telefon”

Fost director al Metrorex, despre tragediile de la metrou: „Să-și poarte de grijă, să nu mai stea pe telefon”

Fost director al Metrorex, despre tragediile de la metrou: „Să-și poarte de grijă, să nu mai stea pe telefon”
15 Dec 2017   •   10:57

După crima care a avut loc la metrou, marți seara, oamenii au început să caute soluții pentru reducerea acestor evenimente tragice care se produc în subteran.

Magdalena Șerban a ucis o tânără, în vârstă de 25 de ani, după ce  a împins-o intenționat în fața metroului, în stația Dristor 1. Mai mult, femeia, a avut o altă tentativă de crimă, în aceeași zi, în stația Costin Georgian.

Oamenii spun că o soluție pentru protejarea pasagerilor ar fi instalarea unor sisteme de alertare, care ar avertiza mecanicul în cazul unor incidente. Doar că specialiștii se tem de abuzurile românilor și spun că mecanicul nu ar avea timp să frâneze.

„S-ar crea intervale mai mari de succedare între trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului călător și, mai grav, ar duce la mai multe situații de supraaglomerare în stații”, se precizează într-un comunicat al Metrorex.

Pe de altă parte, un fost director al Metrorex, spune că și călătorii trebuie să știe că sub peron există o rigolă de 60 de centimetri lățime, un refugiu în care se pot adăposti cei care cad pe șine. Victima nu a știut și a murit marți seară, când a fost împinsă de pe peron.

„Să-și poarte de grijă, să nu mai stea pe telefon. Paza să fie mai activă și pe peroane”, a declarat Gheorghe Udriște, fost director al Metrorex, potrivit ProTV.

×
Subiecte în articol: Metrorex telefon metrou tragedii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close