Antena 3 CNN Actualitate Social Fostul ministru al Muncii: Majorarea alocațiilor poate avea loc și acum!

Fostul ministru al Muncii: Majorarea alocațiilor poate avea loc și acum!

Alocațiile nu se vor mări acum, susține președintele Iohannis. Fostul ministru al Muncii este de părere că majorarea poate avea loc acum.

Fostul ministru al Muncii: Majorarea alocațiilor poate avea loc și acum!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    15 Ian 2020   •   17:28

ALOCAȚII 2020. Social-democratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, susține că este „o iresponsabilitate şi o lipsă de profesionalism” din partea Guvernului să amâne majorarea alocaţiilor pentru copii, lege promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit fostului ministru, majorarea alocațiilor poate avea loc și acum, dacă este adevărat că președintele și guvernul își doresc acest lucru. 

„Știm că în buget sunt prevăzuți bani pentru tot anul pentru plata alocațiilor, o dublare înseamnă că banii ajung șase luni. Atunci majorăm alocațiile începând cu plata lunii ianuarie și sunt banii pentru șase luni. În iunie la rectificare avem bani în continuare”, a opinat Budăi, miercuri seară, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că atât el cât şi Guvernul doresc creşterea alocaţiilor copiilor, iar Executivul va căuta cele mai bune soluţii.

„Guvernul îşi face ultimele calcule, dar vreau să subliniez o chestiune foarte importantă, fiindcă am observat câteva interpretării neconforme în diferitelor de poziţii. Şi eu şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor pentru copii. Partea mea a fost de a analiza legea şi de a analiza promulgarea. Legea este în regulă, drept pentru care am promulgat-o. Guvernul îşi doreşte creșterea alocaţiilor, problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care măreşte alocaţiile. Sunt convins că Guvernul va găsi soluţia cea mai bună, probabil nu se poate aplica imediat, dar, în câteva luni de zile, Guvernul va găsi resursele”, a spus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi alocaţii Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close