Antena 3 CNN Actualitate Social Fraudă fiscală în Casa Domnului. Explicația Bisericii: „Vinul liturgic este produs de cult și se comercializează fără documente fiscale”

Fraudă fiscală în Casa Domnului. Explicația Bisericii: „Vinul liturgic este produs de cult și se comercializează fără documente fiscale”

Fraudă fiscală în Casa Domnului. Explicația Bisericii: „Vinul liturgic este produs de cult și se comercializează fără documente fiscale”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Mai 2017   •   20:25

Un activist civic a filmat cu camera ascunsă achiziţionarea fără factură a 10 sticle de vin liturgic din Catedrala Mitropolitană din Cluj, scrie Adevărul.

„Colegul nostru activist Geană Harry a verificat cum funcţionează vânzarea sticlelor de vin (liturghic) la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca şi a încercat să cumpere zece sticle. Se pare că angajatul Casei Domnului a afirmat faptul că nu poate să elibereze nici o factură pentru sticlele comandate iar când s-a văzut prins cu mâţa în sac şi camera de filmat pe el.. a devenit recalcitrant”, se arată pe pagina de YouTube a activistului civic Francisc Both.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat: „Conform Codului Fiscal, vinul liturgic este un produs asignat la produse de cult la fel ca prescura, tămâia, lumânările, iar în interiorul bisericii acestea se comercializează fără documente fiscale. La magazine arhiepiscopiei, de exemplu, se emite factură”.

 

 

×
Subiecte în articol: frauda fiscala
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close