x close

Gabriela Firea anunță că s-a realizat cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din Bucureşti

15 Ian 2020   •   11:10
Gabriela Firea anunță că s-a realizat cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din Bucureşti sursă foto: Facebook Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că cel de-al optulea transplant de plămâni într-un spital de stat din Capitală a fost efectuat la Spitalul Sfânta Maria. Organele au fost prelevate de la un tânăr de 15 ani, ai cărui părinţi au acceptat donarea.

„S-a realizat cel de-al 8-lea transplant de plamani, intr-un spital de stat din Bucuresti, administrat de Primaria Capitalei : Sfanta Maria, condus de prof dr Narcis Copca, pe care l-am sustinut din prima zi de mandat, atat cu un buget corespunzator performantei acestui spital, cat si moral, cand unii indivizi care fac afaceri grele pe seama bolnavilor care au nevoie de transplant, il jigneau si plateau campanii negative impotriva sa.

Asadar, echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria, condusa de prof dr Igor Tudorache - un reputat chirurg roman, apreciat in intreaga Europa, si care opereaza la o clinica de prestigiu din Hanovra si prof dr Narcis Copca - managerul spitalului, a realizat un nou transplant de plămîni, unui pacient, aflat pe lista de așteptare.

Plămânii au fost prelevați de la un tânăr de 15 ani, decedat, ai cărui părinți au fost de acord cu donarea organelor care vor salva acum alte vieți.

Evoluția medicală a pacientului care a beneficiat de transplantul pulmonar, la Spitalul Sf. Maria este foarte bună.

Conform procedurilor, în primele săptămâni după intervenție, el va rămâne internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, urmând să fie transferat ulterior pe secție.

Este al 8-lea transplant pulmonar realizat într-un an și nouă luni.
Echipa excepțională de medici de la Spitalul Sf. Maria va continua să realizeze cu succes asemenea operații rare sau deosebite care, în străinătate, se fac doar în centre medicale cu extrem de multă experiență si pe sume foarte mari, decontate partial de statul roman.

Felicit intreaga echipa medicala de la Spitalul Sfanta Maria, de la manager, pana la sefi de sectie, medici, asistente, personal auxiliar! Sunt mandra de voi! Asa cum sunt mandra de toti angajatii celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei.

Mult succes! Aveti in continuare sustinerea mea totala”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai multe despre:

Gabriela Firea spitalul sfânta maria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati