Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea construieşte piste pentru biciclişti pe o suprafaţă de 100 km

Gabriela Firea construieşte piste pentru biciclişti pe o suprafaţă de 100 km

Gabriela Firea construieşte piste pentru biciclişti pe o suprafaţă de 100 km
03 Iun 2017   •   19:32

Municipalitatea a demarat procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru realizarea pistelor de biciclete în Bucureşti, pe o suprafaţă de 100 de kilometri, potrivit capital.ro

Primarul general Gabriela Firea a solicitat direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti accelerarea demersurilor pentru implementarea sistemului de transport alternativ în Capitală.

„Ne dorim că mersul cu bicicletă să devină un mijloc de transport uzual în Capitală. Printre demersurile pe care Municipalitatea le întreprinde în această perioada se numără şi demararea procedurii de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru realizarea unei reţele de piste de biciclete pe o suprafaţă de 100 km, printr-o convenţie încheiată cu Ministerul Mediului şi prin care se alocă 10 milioane de euro pentru realizarea acestui obiectiv. Intenţia PMB este de a acoperi axele Nord-Sud şi Est-Vest”, a declarat Firea.

„Totodată, intenţionăm să încheiem o serie de parteneriate cu facultăţile, instituţiile publice şi companiile private pentru a putea instala câte mai multe rasteluri de biciclete, astfel încât să creăm condiţii pentru cei care doresc să meargă cu bicicletă la serviciu", a mai spus primarul general.

În bugetul de anul acesta al PMB există aprobaţi indicatorii economici în cadrul PIDU, în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de biciclete şi amenajări conexe, din care anul acesta au fost alocaţi 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din partea UE", a mai spus primarul general al Capitalei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea pista
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close