Antena 3 CNN Actualitate Social Primarul Gabriela Firea: Deszăpezirea s-a făcut de mântuială

Primarul Gabriela Firea: Deszăpezirea s-a făcut de mântuială

Primarul Gabriela Firea: Deszăpezirea s-a făcut de mântuială
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    08 Feb 2017   •   16:20

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat, miercuri, modul în care companiile de salubritate au făcut deszăpezirea în Bucureşti, arătând că, deşi nu a nins foarte puternic, pe multe străzi secundare utilajele nu au intervenit şi nu au împrăştiat material antiderapant.

”Dimineaţă, lucrurile păreau, din declaraţii, că merg foarte bine. Parţial, declaraţia era adevărată. În fapt, în teren lucrurile nu stăteau chiar aşa. Am trimis mai mulţi colaboratori în toate sectoarele, am luat toate sesizările de pe reţelele de socializare. Avem câteva cazuri în care nu s-a intervenit aşa cum s-a declarat şi aşa cum ar fi trebuit. Concret, s-a circulat foarte dificil între cartierul Drumul Taberei şi zona centrală, spre calea Dorobanţi. Pe strada Panait Cerna nu s-a dat cu antiderapant suficient. În zona Militari nu a fost material antiderapant suficient, sunt mai multe sesizări. Şi pe bulevardul Petricani a fost o deszăpezire deficitară, acolo unde au fost primite reclamaţii şi la ninsoarea anterioară. De asemenea pe bulevardul Timişoara şi podul Basarab avem sesizări că nu s-a intervenit şi circulaţia a fost îngreunată", a spus Gabriela Firea reprezentanţilor companiilor de salubritate în cadrul comandamentului de iarnă convocat la PMB.

”La zăpada anterioară, care a lăsat un strat de 63 de centimetri în Bucureşti, am văzut că aţi acţionat mai energic. De data aceasta v-aţi gândit, probabil, că ninge mai puţin şi aţi lăsat-o, nu pot să spun chiar de mântuială, dar nici acţiune foarte energică nu a fost. Aţi dovedit că puteţi şi trebuie să demonstrăm în continuare că ştim să facem deszăpezire aşa cum se cuvine”, a completat edilul.

Reprezentanţii companiilor de salubritate au susţinut că au efectuat cu întârziere deszăpezirea fie din cauza traficului foarte aglomerat din prima parte a zilei, fie din cauza unor defecţiuni tehnice la maşinile de intervenţie.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că până joi, la prânz, vor fi mai multe reprize de ninsoare în Capitală, iar vântul va bate cu rafale de până la 55 de kilometri pe oră, ceea ce poate favoriza formarea poleiului.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close