Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea reacționează după mesajele false privind vijelia din Capitală: Fac plângere penală

Gabriela Firea reacționează după mesajele false privind vijelia din Capitală: Fac plângere penală

Gabriela Firea reacționează după mesajele false privind vijelia din Capitală: Fac plângere penală
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
20 Sep 2017   •   16:25

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va face plângere penală împotriva celor care au răspândit mesaje false despre condițiile meteorologice care urmează să aibă loc în București. Edilul a spus că astfel de mesaje crează panică printre cetățeni și le recomandă oamenilor să se informeze doar din surse autorizate.

„În ultimele ore s-a propagat pe reţelele de socializare un mesaj care transmite informaţii false, toxice, neadevărate, potrivit cărora eu sau instituţia Primăriei Capitalei tăinuim informaţiile foarte utile bucureştenilor, în sensul în care fenomenele meteo din această seara ar fi mult mai grave decât s-a anunţat azi dimineaţă la Comandamentul organizat la PMB. Vreau să îi rog pe bucureşteni să citească şi să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe reţele de socializare.

Mai mult decât atât, având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informaţii false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situaţie - şi anume răspândire de informaţii false, informaţii care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetăţenilor din Bucureşti. Aceştia nu au niciun motiv să aibă o stare de nelinişte sau să considere că nu le difuzăm toate informaţiile, deoarece repet acum ce am spus şi dimineaţă: avem informaţii de la ANM, acestea arată şi s-au confirmat şi cu câteva minute înainte - Codul galben de rafale de vânt şi vijelie se menţine, nu sunt elemente pentru a trece la Codul portocaliu. După ora 17,00 va debuta acest fenomen”, a spus Firea, într-o conferinţă de presă. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close