Antena 3 CNN Actualitate Social Gerul se instalează în România. Ce se întâmplă cu circulația pe șosele

Gerul se instalează în România. Ce se întâmplă cu circulația pe șosele

Gerul se instalează în România. Ce se întâmplă cu circulația pe șosele
29 Noi 2018   •   08:39

După ninsori şi viscol se instalează gerul peste România. Vântul suflă destul de puternic şi amplifică senzaţia de frig. Iar meteorologii nu au veşti bune nici pentru zilele care urmează, mercurul va scădea până la  minus 12 grade. 

Circulația este mult mai bună pe șosele față de miercuri. În Capitală s-a intervenit cu autospeciale chiar și pe drumurile lăturlanice.

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj pe DN 38,Agigea-Negru Vodă şi pe DN 2A,Hârşova-Ovidiu, din cauza viscolului

Circulaţia rutieră a fost restricţionată pentru autovehiculele de mare tonaj în judeţul Constanţa, pe DN 38, între localităţile Agigea şi Negru Vodă (Vamă) şi pe DN 2A, între Hârşova şi Ovidiu, din cauza viscolului, informează joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe aceste sectoare drum s-a instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele  cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone din cauza ninsorii viscolite ce provoacă o vizibilitate extrem de redusă participanţilor la trafic.

Măsura a fost instituită preventiv pentru a nu se produce accidente rutiere grave sau blocarea traficului de către autovehiculele de mare tonaj, susţin reprezentanţii CNAIR.

'Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate', precizează CNAIR în comunicatul .

×
Subiecte în articol: ger România
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close