Antena 3 CNN Actualitate Social Gheorghe Mărmureanu: Cutremurul de noaptea trecută a fost mic

Gheorghe Mărmureanu: Cutremurul de noaptea trecută a fost mic

Gheorghe Mărmureanu: Cutremurul de noaptea trecută a fost mic
28 Dec 2016   •   12:06

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Presedintele de onoare al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, afirma, dupa seismul de 5,3 inregistrat miercuri, ca "urmeaza liniste si pace" si ca "nu se pune problema" sa se produca "un cutremur mare cel putin in viitorul apropiat", potrivit News.ro.

"Urmeaza liniste si pace, nu se pune problema de un cutremur mare cel putin in viitorul apropiat. A fost o descarcare in sistem, care a fost foarte buna", a declarat, miercuri dimineata, presedintele de onoare al Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Gheorghe Marmureanu a afirmat ca seismul de 5,3 pe Richter inregistrat in zona Vrancea "nu a fost nici macar un cutremur mediu", ci unul "mic": "Un cutremur obisnuit, de 5,3 - 5,4 grade. Au fost ceva balbaieli in ce priveste magnitudinea, dar asa cum s-a stabilit acum, 5,3 - 5,4 mi se pare in regula. Vrancea, daca vreti, este cu rosu cand se produce un cutremur de peste 7 -7,1, dar de la 5,4 pana la 7,1 chiar 7,2 e distanta de la cer la pamant. Nu a fost nici macar un cutremur mediu, ci un cutremur mic. Vorbim despre cutremure moderate de la peste 6 grade."

×
Subiecte în articol: Gheorghe Marmureanu cutremur
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close