Antena 3 CNN Actualitate Social Grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie. Sindicalist: Greva pe termen nelimitat va avea un impact catastrofal

Grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie. Sindicalist: Greva pe termen nelimitat va avea un impact catastrofal

Grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie. Sindicalist: Greva pe termen nelimitat va avea un impact catastrofal
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Aug 2015   •   13:01

UPDATE 13.01 - Controlorii de trafic aerian au anunţat, luni, grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie, de la ora 11. Greva controlorilor de trafic aerian va fi pe termen nelimitat, spun sindicaliştii, adăgând că impactul va fi unul "catastrofal".

Sindicaliştii de la ROMATSA au făcut anunţul înainte de negocierile care încep la Ministerul Transporturilor. 

Potrivit sindicaliştilor, în timpul grevei va zbura pe deasupra României doar o treime din traficul zilnic.
 
Sindicaliştii au mai spus că s-a ajuns la această situaţie, nu din cauza salariilor . "Aici e problemă de viaţă şi de moarte, şi ne referim la siguranţa zborului", susţin ei.

Sindicatele spun că vor protesta din nou dacă până la acea dată nu vor semna un contract colectiv de muncă şi directorul instituţiei nu va demisiona. 

La jumătatea lunii iulie, greva controlorilor de trafic a paralizat traficul aerian. Zeci de curse au fost atunci amânate sau anulate şi mii de pasageri au fost afectaţi. Potrivit legii, în timpul grevei, trebuie asigurate doar o treime din cursele de linie dar şi urgenţele medicale.

Şeful ROMATSA: Sindicaliştii refuză negocierile


Sindicaliştii au fost chemaţi la negocieri. Conducerea ROMATASA spune că nu s-a încheiat un contract colectiv de muncă, din cauza liderilor de sindicat, care refuză să negocieze. 
 
 

×
Subiecte în articol: ROMATSA jandarmeria greva generala grevă
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close