Grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie. Sindicalist: Greva pe termen nelimitat va avea un impact catastrofal

de M.Z.    |    24 Aug 2015   •   13:01
Grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie. Sindicalist: Greva pe termen nelimitat va avea un impact catastrofal Foto: Agerpres

UPDATE 13.01 - Controlorii de trafic aerian au anunţat, luni, grevă generală la ROMATSA pe 1 septembrie, de la ora 11. Greva controlorilor de trafic aerian va fi pe termen nelimitat, spun sindicaliştii, adăgând că impactul va fi unul "catastrofal".

Sindicaliştii de la ROMATSA au făcut anunţul înainte de negocierile care încep la Ministerul Transporturilor. 

Potrivit sindicaliştilor, în timpul grevei va zbura pe deasupra României doar o treime din traficul zilnic.
 
Sindicaliştii au mai spus că s-a ajuns la această situaţie, nu din cauza salariilor . "Aici e problemă de viaţă şi de moarte, şi ne referim la siguranţa zborului", susţin ei.

Sindicatele spun că vor protesta din nou dacă până la acea dată nu vor semna un contract colectiv de muncă şi directorul instituţiei nu va demisiona. 

La jumătatea lunii iulie, greva controlorilor de trafic a paralizat traficul aerian. Zeci de curse au fost atunci amânate sau anulate şi mii de pasageri au fost afectaţi. Potrivit legii, în timpul grevei, trebuie asigurate doar o treime din cursele de linie dar şi urgenţele medicale.

Şeful ROMATSA: Sindicaliştii refuză negocierile


Sindicaliştii au fost chemaţi la negocieri. Conducerea ROMATASA spune că nu s-a încheiat un contract colectiv de muncă, din cauza liderilor de sindicat, care refuză să negocieze. 
 
________________________________

Ştirea iniţială 11.20

Un scandal s-a iscat, luni, la sediul ROMATSA, înainte de negocierile de la Transporturi. Şeful instituţiei a apelat la Jandarmerie, pentru a calma spiritele.
 
Sindicaliştii au fost chemaţi la negocieri. Înainte însă, sindicaliştii s-au reunit la o discuţie unde s-au încins spiritele. 
 
Conducerea spune că nu s-a încheiat un contract colectiv de muncă din cauza liderilor de sindicat, care refuză să negocieze.

Din cele 14 puncte de pe lista de revendicări, 12 au fost deja rezolvate.


Sindicalişti aroganţi, pe mii de euro. Cât câştigă un sindicalist de la ROMATSA

De la ROMATSA, sindicaliştii încasează salarii deloc de neglijat. De exemplu, Gabriel Tudorache care este controlor de trafic aerian încaseză 7.000 de euro pe lună, iar soţia sa câştigă alţi 7.500 de euro. Florin Diaconu, şi el controlor de trafic aerian, este remunerat tot cu 7.000 de euro pe lună, iar soţia sa 3.000 de euro pe lună.  
 
 

x close