Antena 3 CNN Actualitate Social Grevă japoneză în plină pandemie, în spitalele din toată ţara

Grevă japoneză în plină pandemie, în spitalele din toată ţara

Este grevă japoneză în toate spitalele din ţară, a anunţat, miercuri, Federația sindicală Sanitas. 

Grevă japoneză în plină pandemie, în spitalele din toată ţara
Sursa foto: getty images
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2021   •   11:17

Protestul este urmat de pichetarea Guvernului, joi, 23 decembrie, după cum anunţă sindicaliştii. 

Măsura vine după ce, luni, a avut loc o întâlnire a conducerii Federației Sanitas cu ministrul Sănătății Alexandru Rafila, ministrul Muncii Marius-Constantin Budăi și Mircea Abrudean - șeful cancelariei prim-ministrului, aceasta fiind prima discuție pe tema legii salarizării.

Întâlnirea a avut loc după adoptarea celebrei Ordonanțe ”trenuleț” care a legiferat acordarea unei majorări doar pentru anumite categorii de salariați și doar cu un sfert din diferența salariului de bază pe anul 2022 față de salariul de bază actual.

Federația Sanitas a solicitat salarii de bază pentru toți salariații din Sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.

Guvernul a cerut cerând un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.

Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit în sesiune extraordinară a analizat situația creată și a decis ddeclanșarea grevei japoneze, cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor SANITAS de către toți membri noștri de sindicat afectați de O.U.G. 130, pe termen nelimitat.

Începând de miercuri, 22 decembrie a.c., sunt convocate prin intermediul Uniunilor Județene C.N.S.L.R. – FRĂȚIA a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor județene.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt:

- Excluderea personalului TESA de la majorările salariale prevăzute de Legea nr. 153/2017
- Creșterile nesemnificative salariale prevăzute de OUG 130/2021 pentru personalul sanitar şi auxiliar reprezintă umilirea lor neacoperind nici măcar inflația
- Raportarea sporurilor de continuitate la salariul de încadrare actual
- După doi ani de pandemie, lucrătorii din sănătate, așa-zișii eroi în halate albe, sunt din nou umiliți de către guvernanți
- Raportarea sporurilor de continuitate la salariul de încadrare actual.
 

 

×
Subiecte în articol: greva japoneza spitale sanitas
Parteneri
"Fenomen" incredibil pe cerul Craiovei: "Te trimite în pământ"
x close